Print deze pagina (Tip - Printer instellen op landscape)
  CampingGids.com
camping -> Frankrijk -> Aquitaine -> Dordogne
Tochten te voet, per fiets, per paard of met de ezel....
 
 
 
Ga terug naar de vorige pagina
 
Klik hier om naar de home-page van de camping te gaan
Tarieven van de camping
Stuur een e-mail naar de camping
 
Verhuur
Camping Le Pech Charmant
Campers
Camping Le Pech Charmant
Ezels
Doordat steeds meer mensen het plezier ontdekten van een rondwandeling met onze ezel Nanette, maar ook door onze vakantie in de Pyreneeën waarin wij zelf op pad gingen met ezel en 2 kleine kinderen, is bij ons het idee geboren tot het uitbreiden van het aantal ezelsoren.
 
Er zijn diverse mogelijkheden:

1-halve- of hele dagtochten

2-Ster-tochten van 2 t/m 5 dagen

3-Trektochten van 2 t/m 5 dagen


Meer informatie is op de website van de camping terug te vinden.
 
Camperverhuur

In tegenstelling tot veel verhuurbedrijven is de camper volledig uitgerust met keukeninventaris, kampeermeubilair, navigatiesysteem, satelliet TV etc. Zo bespaart u veel tijd, tol en benzine doordat u niet met een gehuurde camper vanuit Nederland hoeft te vertrekken. Ook bent u niet verplicht uw hele vakantie met de camper op pad te gaan want het is mogelijk om slechts 1 week te huren, zelfs in het hoogseizoen. Zo kunt u een leuke combinatie maken van bijvoorbeeld 1 week camper en 1 week in een bungalowtent of stacaravan of uw eigen kampeermiddel. Verder zijn er aantrekkelijke kortingen indien u 2 weken of meer wilt huren.
 
     
Camping Le Pech Charmant

Cler en Mariette Koole
24620 Les-Eyzies

Tel.  +33 (0)5 - 53359708
Fax  +33 (0)5 - 53359709

Nederlandse leiding
Op de camping spreekt men de volgende talen
Op de camping spreekt men Frans
Op de camping spreekt men Nederlands
Op de camping spreekt men Engels Op de camping spreekt men DuitsDe ligging van de camping
  Dit is een RAN erkende camping
RAN erkend


Camping Le Pech Charmant

 

Onze Pech

Sinds 2000 hebben wij deze voormalige boerderij- camping met een terrein van 17 hectare heropend. Gelegen aan de zonnige zuidkant van een heuvel op slechts 2 km van het bekende dorpje Les Eyzies hebben we qua ligging zeker niet te klagen.

Dit dorp is wereld beroemd vanwege de vele prehistorische grotten en schilderingen. Bovendien ligt les Eyzies in het hartje van de Dordogne met z'n vele kastelen, middeleeuwse stadjes en -burchten.

In de heuvelachtige omgeving is het heerlijk wandelen (Geo-caching), fietsen of paardrijden. Of wat dacht u van kanoen of vissen in de rivieren de Vezere of de Dordogne ?

De top.
Landelijk gelegen aan de zuidkant van een heuvel met grote eikenbomen, hebben we aan zon en schaduw niet te klagen. Le Pech betekend in oude Occitaanse taal "de top". In een beschermd gebied, midden tussen de bossen en boerderijen, waar de mensen nog zichzelf kunnen zijn heeft 't een charmante uitstraling, vandaar de naam "Le Pech Charmant".

Kinderboerderij of grasmaaiers?
17 ha. is heerlijk veel ruimte, maar ook veel werk. Om het gras kort te houden hebben we eerst Frieda en Ludmilla, onze wollen viervoeters in dienst genomen. Inmiddels is de onderhoudsploeg behoorlijk uitgebreid, te weten; 2 ezels, 2 dwerggeitjes, 4 kippen en 2 paarden.

De wereldhoofdstad van de prehistorie.
Lez Eyzies is wereldberoemd geworden door de ontdekking van talrijke grotten die in de prehistorie bewoond zijn geweest. Bovendien werden hier de eerste skeletresten gevonden van onze voorouders, de Cro-Magnonmens. Daarnaast vindt u in de naaste omgeving vele middeleeuwse stadjes, kloosters en kastelen. Zoekt u natuurwater om bijvoorbeeld te vissen of te kanoën, dan hoeft u niet ver want de rivier de Vézère stroomt dwars door Les Eyzies.

Tochten te voet, per fiets, per paard of met de ezel.
Direct vanaf de camping kunt u met of zonder ezel heerlijke rondwandelingen maken. Ook zijn één- of meerdaagse paardrijdtochten in de omgeving mogelijk. Indien u interesse heeft in de paardrijdtochten, kunnen wij u aanvullende informatie toezenden met de geplande data.

Outdoorkamp 13 - 17 jaar.
Groot succes blijkt het outdoorkamp voor de 13 - 17 jarigen. Op een apart veld, gescheiden van de campingplaatsen, kan uw zoon/dochter gedurende 3 dagen (zondagavond t/m woensdagavond) meedoen aan een aantal sportieve activiteiten (kanoën, klimmen, speleo, paardrijden, vlotvaren). Elke avond wordt door de jeugd gezamenlijk gekookt. De groep wordt begeleid door mensen boven de 18 jaar. Het geheel wordt geboden tegen kostprijs (incl. activiteiten en maaltijden = 155 euro). Uw kind dient een eigen tent mee te nemen.

Tijdig reserveren is aanbevolen. (min. 8 deelnemers en max. 15 deelnemers per groep)

Voor de kleintjes, grotere, ouderen....ontdekken, meedoen of juist niet.
Naast het spannende 17 ha. grote terrein met zijn bomen, ruïnes en grotten, de kinderboerderij, het zwembad, de tafeltennis etc. hebben we in de zomer een gevarieerd activiteitenprogramma.

Voor de wat kleinere kinderen is er bijvoorbeeld elke ochtend kinderclub, met daarnaast losse activiteiten zoals ezeltje rijden, vossenjacht, waterspelen etc... Voor de wat grotere, ouderen ... en iedereen die mee wil doen worden er o.a. sporttoernooien zoals bijvoorbeeld volleybal, tafeltennis, jeu de boules, zeskamp, spokentocht, country-avond gehouden.

Daarnaast kunt u zich ook inschrijven voor de outdoor-aktiviteiten, zoals kanoën, klimmen, speleo, paardrijden, vlotvaren.

Met zijn allen aan tafel.
Een typisch Franse gewoonte zijn de gezamenlijke maaltijden. Een dorpsfeest is geen feest zonder zo'n lange rij gedekte tafels. Afgelopen zomer was het bij ons mogelijk om aan te schuiven om zo op een Franse wijze van allerlei streekgerechten te proeven. Deze zomer zal het aantal avonden met speciale menu's worden uitgebreid en als vanzelf zal er ook weer een barbecue-avond zijn.

Voorzieningen op de Pech Charmant:

zwembad 8 x18m en een peuterbad / sportveld / speeltuin / jeu de boulesbanen / tafeltennis / kinderboerderij / activiteitenprogramma voor jong en oud / paardrijdtochten / outdoorkamp 13-17 jaar / verhuur van stacaravans en tenten / ruime plaatsen min 100m² / (snack)bar + thema-maaltijden / bakker / wasmachines / info (Nederlands sprekend)Cler en Mariëtte Koole

 
Camping Le Pech Charmant
 
Camping Le Pech Charmant
 
Camping Le Pech Charmant
 
Camping Le Pech Charmant
 
Camping Le Pech Charmant
     
 
Camping geopend
15-04-16 / 31-10-16

Toeristische plaatsen 80
Heuvelachtig gebied
In of nabij bossen
Huisdieren toegestaan
paard / ezel manege
Zwembad

Bergsport / Raften / outdoor

WiFi Gratis Wifi rond de bar
Wasmachine
Restaurant
Cafe/bar
  Speeltuin
Verhuurmoge-
lijkheden

 
 
Copyright © 1998/2015
       
disclaimer
 
CampingGids.com is een directe partner van Frankrijktoplist.nl en de CampingTop100.nl3 bezoekers on-line