Print deze pagina (Tip - Printer instellen op landscape)
  CampingGids.com
camping -> Spanje -> CataloniŽ -> Girona
Een camping vinden doe je op campinggids.com .....
 
 
 
Ga terug naar de vorige pagina
 
Klik hier om naar de home-page van de camping te gaan
Stuur een e-mail naar de camping
Verhuur
Camping Internacional Amberes
Chalet's
Camping Internacional Amberes
Chalet's
 

 
     

Internacional Amberes

Platja de la Rubina
17487 Empuriabrava
Costa Brava

Tel. +34 (0)972 45 05 07
Fax +34 (0)972 45 17 72

Op de camping spreekt men de volgende talen
Op de camping spreekt men Spaans Op de camping spreekt men Engels Op de camping spreekt men Nederlands
Op de camping spreekt men Duits Op de camping spreekt men Frans Op de camping spreekt men Italiaans
Categorie 1

GPS
N 42.25265
E 3.13128


De ligging van de camping
42 kilometer van vliegveld Girona (Ryan Air)

Dit is een RAN erkende camping
RAN erkend


Camping Internacional Amberes

  De Camping
Wij bieden u een standplaats met een oppervlakte tussen 55 en 100 m2, uitgerust met een electriceitsaansluiting van 220v/10A. Tevens beschikken nagenoeg alle kampeerplaatsen (90%) over een eigen wateraansluiting. Water en electriciteit zijn bij de prijs inbegrepen.

Vereder beschikt de camping over veel groen, rust, eigen inkoopcentrum, internet café, WiFi deels op de Camping, iedere dag huisarts spreekuur, strand douches, hondendouches, minigolf en speeltuinen, Nederlands personeel. mindervaliden acomodaties en babyroom, enz. enz. Wij staan met ons team klaar u een onvergetelijke vakantie te bieden.

Stranden
Op nog geen 200 m afstand van de camping bevindt zich een 1,5 Km lang zandstrand, ideaal voor kinderen en watersporters. Het hoofdstrand van Empuriabrava, op ongeveer 700 m van de camping, biedt u een zandstrand dat uitgestekend geschikt is voor kinderen. Het strand reikt meer dan 5 km in de richting van het dorp Sant Pere Pescador, voor u betekend dat de mogelijkheid voor het maken van een heerlijke strandwandeling.

Misschien gaat uw voorkeur uit naar kleine besloten stranden in een rotsachtige omgeving? Dat kan, in het natural park van 'Cap de Creus' zijn er verschillende te vinden.

Animatie
Ons animatieteam organiseert iedere week andere activiteiten voor kinderen, jongeren en volwassenen zoals de miniclub, voetbal, aquagym en s´avonds de gezellige "Partys". Tot nog toe zijn deze activiteit tot de maanden van juli en augustus beperkt.

Zwembad
Op een centraalpunt van de camping vindt u ons 12x25 grote zwembad. Waar u naar hartelust kunt genieten van een heerlijke en verkoelende duik. Er is ten aller tijden is er een badmeester aanwezig, dus de veiligheid van u en uw kinderen is gegarandeerd.

Voor natuurliefhebbers
Campig "Internacional Amberes" ligt in het beschermd Natuurgebied "Aiguamols de l'Emporda" en geeft de u gelegenheid om een tocht te maken in het natuurpark. Of wat dacht u van een een ornitologische ondekkingsreis en het ondekken of herontdekken van meer als 50 verschillende vogelsoorten die in het beschermde natuurgebied leven en broeden, van eenden tot ooievaars, allen zijn daar aanwezig, ook meer dan 100 soorten vlinders in hun prachtige kleuren zijn te zien en niet te vergeten de vele soorten planten en struiken die allen in het Middelandsezeegebied thuis horen.

Dit alles vindt u als u een stap buiten de camping maakt, 4.78 hectare natuurgebied staat tot Uw beschikking, duizenden trekvogels maken halt op de lange reis van Europa naar Afrika, visa versa, de enige jagers in het gebied zijn de campingbezoekers met Film of Foto camera!!

Op de Camping organiseren wij iedere week andere animatie zoals ,Miniclub ,Voetbal ,Aquagym , en avends "Partys"

Fietsen
Vanaf de camping zijn er verschillende veilige fietsroutes uit te stippelen. Bijvoorbeeld door het natuurpark 'Aiguamolls de l'Emporda', richting Roses, maar ook Empuriabrava zelf is geschikt om met de fiets te verkennen. Bij de receptie kunt u informatie verkrijgen over alle mogelijke fietsroutes. In juli en augustus is het mogelijk om fietsen te huren.

Voetbal
Naast de camping bevindt zich een voetbalveld, dat vanaf de camping bereikbaar is. Ook worden er door ons animatieteam competities georganiseerd.

Windsurfing - Kitesurf - Zeilen
Op het strand achter de camping bevindt zich een zeilschool met mogelijkheden voor windsurfen en catamaran zeilen. Campinggasten krijgen 10% korting. Er worden lesssen gegeven en het is ook mogelijk om materiaal te huren. De golf van Rosas is goed geschikt voor surfen en zeilen, dit vanwege de thermische wind die s´middags om zo´n 3 uur zijn top bereikt.

Duiken
Empuriabrava zelf heeft uitgestrekte zandstranden, maar in de nabije omgeving is ook rotsachtige kust te vinden, met leuke kleinere stranden. In de richting van Rosas bijvoorbeeld zijn er ´Punta Falconera´ en ´Cabo Norfeu´. Aan de zuidkant van de golf van Rosas bevindt zich het bekende ´Isles Medes´ waterpark, met perfecte duikmogelijkheden. Het meest bekende duikcentrum in Empuriabrava is Centro de Buceo Lopez-Bender Sub. In Roses, aan 5 Kms, kan u de Rosessub duikcentrum vinden, met geweldige kwaliteit installaties en diensten.

Golf
De dichtstbijzijnde golfclub is de 'Pitch & Putt Golf', op zo´n 4 km van Empuriabrava, in Castelló d'Empúries ('Castelló Nou'). Bij de ingang bevindt zich een gratis oefenbaan. De baan is mooi aangelegd en zeker een bezoek waard. Andere grote gofterreinen bevinden zich in Perelada en Navata, op respectievelijk 13 and 27 Km van Empuriabrava.

Nog meer sporten
Paardrijden is mogelijk in de ´Hipica Pot´, in Empuriabrava, Sector Puigmal 101. Ook worden er in het seizoen op bepaalde dagen shows georganiseerd. Op Empuriabrava's vliegveld (zo´n 1,5 km van de camping) bevindt zich het grootste parachute-sportcentrum van Europa. Zij organiseren sprongen en lessen. Naast het vliegveld bevindt zich een kartcircuit. Empuriabrava beschikt over een tennisclub. Het is een grote vereniging, elke week worden competities georganiseerd. Fitnessles wordt gedurende het hoogseizoen van maandag t/m vrijdag in het campingzwembad gegeven.

De omgeving
Ontdek de natuur en cultuur in de nabije omgeving, zoals het natuurpark 'Parc Aiguamolls de l'Empordà', de ruines van Empuries, het Salvador Dalí Museum in Figueres en zijn huis in Cadaquès, de stad Girona, het natuurpark 'Cap de Creus', Montjoi beach, Banyoles lake, het vulkaangebied in Olot, het pre-Romaanse klooster van Sant Pere de Rodes, het natuurgebied van l'Albera, etc etc....

Empuriabrava
Het Centrum van Empuriabrava ligt op 15 minuten wandelen van de camping, 32 kilometer bevaarbare kanalen met open verbinding aan de Middelandse Zee die u per ecoboot bevaren kunt, de Inkoopscentra, vele trypische restaurents, discotheken, busverbindeng naar Frigueras en Girona (40 Kilimoter van het Vliegveld met direkte verbing naar Eindhoven met Ryanair).

Castello d'Empuries (5 Km)
Op 5 Km van de camping vindt u het middeleeuwse dorp Castelló d´Empúries, met in het centrum de Cathedral de Santa Maria, een Gothisch monument met Romaanse elementen daterende uit de 12de eeuw. Het gebouw is ook bekend onder de naam ´Cathedral de l´Empordà´ vanwege de status en invloed die de catedraal had in de middeleeuwen.

Ruines d'Empuries (9 Km)
Empúries is door de Grieken gebouwd rond het jaar 575 voor Christus. Vanwege veiligheidsredenen vestigden zij zich eerst op het kleine eiland Paleopolis (nu aangesloten op het vasteland onder de naam Sant Martí d’Empúries), om later naar het vasteland te trekken om ´Neapolis´ (´nieuwe stad´) te bouwen, waar zich nu de ruines bevinden. De Grieken noemden het Em-porium (markt), en het had een belangrijke functie als handelspost. Empuries vervulde in het jaar 218 voor christus een belangrijke functie als legerbasis voor de Romeinse troepen onder Scipio. Naast de Griekse stad bouwden de Romeinen een kolonie, waarvan de overblijfselen nog steeds te zien zijn. Deze kolonie groeide in het jaar 100 na christus uit tot een welvarende stad.

Museum Dali in Figueres (15 Km)
Het Dalí Theatre-Museum is gebouwd op de overblijfselen van het oorspronkelijke Figueres theater en werd geinaugureerd in 1974. Het bevat een groot aantal van zijn werken, en bestrijkt een brede periode van de carriere van Salvador Dalí (1904-1989); van zijn eerste artistieke creaties binnen de surrealistische beweging tot aan de werken uit de laatste dagen van zijn leven.

Cadaques (15 Km)
Dit afgelegen kustdorp bevindt zich in het hart van natuurgebied ´El Cap de Creus´. Het is wereldberoemd en bekend geworden als woonplaats van vele kunstenaars van over de hele wereld, inclusief Salvador Dali. De unieke ligging aan een fotogenieke baai, de bouw tegen de bergwanden (steile trappen die dienstdoen als straatjes), en karakteristieke bewoners van het dorp zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Beschikt u niet over een auto, dan is Cadaques ook met de bus bereikbaar met busdienst SARFA, die enkele malen per dag zijn eindpunt in Cadaques heeft.

Sant Pere de Rodes (18 Km)
Het klooster van Sant Pere de Rodes bevindt zich in de baai die van oudsher werd gedomineerd door het typische mediterraanse dorp
´El Port de la Selva´. Het spectaculaire monument mag wel de leidende exponent van Romaanse kunst in de regio Girona genoemd worden.
Vanuit het klooster is het zich over de middelandse zee spectaculair.

Girona (50 Km)
Het historisch centrum van Girona met zijn nauwe straatjes herbergt het Joodse kwartier van de stad, met het ´Bonstruc ça Porta´ centrum en het ´Nahmánides´ studiecentrum. Gedurende de latere stadia van de middeleeuwen betrok een welvarende gemeenschap met ´Cabalistische school´ het Joodse kwartier. Ook zeer de moeite waard is de Catedraal van Girona. Het is een uniek monument, waarvan de bouw zich uitstrekte over verschillende perioden. Hij beschikt over een grote klokketoren met romaanse klokken, en een spectaculaire façade met Baroque trappen.
Camping Internacional Amberes
Camping Internacional Amberes
Camping Internacional Amberes
Camping Internacional Amberes
Camping Internacional Amberes
Camping Internacional Amberes
Camping Internacional Amberes
Camping Internacional Amberes
Camping Internacional Amberes
Camping Internacional Amberes
Camping Internacional Amberes
Camping Internacional Amberes
     
 
Camping Internacional Amberes
Camping geopend
01-04-16 / 16-10-16

Toeristische plaatsen Toeristische plaatsen 730
Aan strand (zee / meer / rivier) Aan strand
In of nabij bossen Nabij bossen
Huisdieren toegestaan Huisdieren toegestaan
Zwemgelegenheid Zwemgelegen-heid
duiken / snorkelen duiken / snorkelen
Manege / Ezel- pony- paardrijden Manege / Ezel- pony- paardrijden
Voorzieningen minder validen Voorzieningen minder validen
Internetcafé Internetcafé
WiFi Wifi (deels)
Wasmachine

Wasmachine

Restaurant Restaurant
Winkel Winkel
Snackbar Snackbar
Café / bar Café / bar
Babyroom Babyroom
Verhuurmogelijkheden Verhuurmoge-
lijkheden


 
 
Copyright © 1998/2015
       
disclaimer
 
CampingGids.com is een directe partner van Frankrijktoplist.nl en de CampingTop100.nl

Er zijn momenteel 3 bezoekers on-line.