Print deze pagina (Tip - Printer instellen op landscape)
  CampingGids.com
camping -> Spanje -> CataloniŽ -> Lleida
Uniek gelegen in een prachtig landschap......
 
 
 
Ga terug naar de vorige pagina
 
Klik hier om naar de home-page van de camping te gaan
Stuur een e-mail naar de camping
 
Verhuur
Camping Solsones
Bungalows
Camping Solsones
Bungalows
Camping Solsones
Tourcaravans
Fietsen
 
     

Camping El Solsonès

Ctra. de Sant Llorenç, km. 2
25280 Solsona


Tel. +34 973-48 28 61
Fax +34 973-48 13 00

Op de camping spreekt men de volgende talen
Op de camping spreekt men Spaans
Op de camping spreekt men Engels
Op de camping spreekt men Frans

Categorie 1
Deze camping heeft 3 sterren

 

De ligging van de camping
De ravijnen die de rivier heeft uitgesleten, snijden de regio van noord naar west en dit vormt een van de meest unieke landschappen in Catalonië.

Dit is een RAN erkende camping
RAN erkend


Camping Solsones

  Welkom in El Solsonès, in het hart van Catalonië, waar de velden met haver, tarwe en zonnebloemen sterk contrasteren met de prachtige dennenbossen; een geschenk voor de zintuigen.

Ver van de bekendste vakantieplaatsen, kunt u van El Solsonès genieten, zowel voor een weekend als voor een lange periode. Sporten en de schitterende landschaps architectuur en gastronomie zijn enkele van de aantrekkingskrachten van het gebied. U zult verrast en gecharmeerd worden door de rijke folklore van deze landstreek die zich heeft ontwikkelt zonder haar identiteit te verliezen. Hier, ver van de menigte, is het leven nog steeds rustig. Welkom in El Solsonès; geniet ervan en respecteer het.


Wat heeft de camping Solsonès u te bieden:

Grasterrein, Schaduwrijk, Beschutting tegen wind, Afgebakende plaatsen (80 m2), Parkeren bij staanplaats, Terrein verlicht, Ligweide. Afsluitbare wascabines, Familiebadkamers, Wastafels met warm water, Warme douches, Voetenwasbakken, Afwas-/textielbakken koud/warm water. Wasmachine(s), Wasdroger(s) of centrifuge(s), Afvoer chemische toiletten, Baby verzorgingsruimte. Stroomaansluiting caravan, Stroomaansluiting tent, Kampeerautoverzorging, Levensmiddelen verkrijgbaar, Campinggas verkrijgbaar, Propaangas verkrijgbaar, Restaurant, Kleine maaltijden en snacks, Tv aanwezig, Openbare telefoon. Zwembad volwassenen (10x20), Zwembad kinderen. Vissen mogelijk, Midgetgolf, Tennisbaan, Sport- en speelveld, Speelwerktuigen, Paardrijden, Wandelmogelijkheden, Fietsmogelijkheden, Dorp of stad < 5 km.


Stappen in de omgeving:

Zowel in Solsona als in St.Llorenç de orunys is er in het weekend ook gelegenheid om s’nachts uit te gaan. Er zijn restaurants, disco’s en cafés waar de jongeren van El Solsonès en omgeving elkaar ontmoeten. Jonge promotors uit Solsona organiseren ook grote rockconcerten. In de zomer dansen kinderén en volwassenen op de Plaça del Camp (Camp plein) met een live orkestje dat georganiseerd is door de gemeente. Ook geniet iedereen van het Carnaval dat heel beroemd en heel bijzonder is. Mensen van overal komen naar Solsona voor deze gelegenheid. Het hele jaar door zijn er culturele activiteiten: folklore festivals, klassieke muziekconcerten, tentoonstellingen, pop en rockconcerten,...


De tradities en het Catalanisme:

El Solsonès heeft altijd een hechte band gehouden met haar geschiedenis en haar tradities. Alle dorpen hebben elk, jaar een feest, waar vanouds alle boeren bij elkaar komen om te bidden en om te dansen op de muziek van een Accordeonist tot laat in de nacht.
Solsona is de stad in Catalonië met de meeste reuzenpoppen en andere poppen, dank zij de kunstenaar Manel Casserres. Iedereen geniet van hun gezicht op straat tijdens het Stadsfeest, Corpus Christi, of Carnaval. In de laatste jaren is er ook gestreefd naar het herstel van.de “cobla”;. een bijzonder Catalaans soort orkest dat de dansen “sardana” speelt. Aan deze dans. doet iedereen mee op de pleinen van de dorpen. Solsoria organiseert belangrijke “cobla”-bijeenkomsten.
De folklore leeft nog heel sterk dank zij het Catalanisme van de mensen, een Catalanisme dat open staat naar iedereen.


Streek:

Le Solsones is een streek in een van de vele Valleien in het Pyreneeën gebergte, afwisselend met akkerland, dichte bebossing en hoge bergen met steile bergtoppen. Het gebied is onderverdeeld in 5 regionale streken en is in Spanje bekend als het land van de duizend Boerderijen. Afwisselende Juwelen van bouwstijlen uit de Romeinse , Gotische en Neolithische Cultuur duiken op in de meest onverwachte hoeken. Het is de streek waar de mens zijn evenwicht kan vinden tussen werk en rust.

Het stadje Solsones heeft een oppervlakte van 18 vierkante kilometer en telt 8.000 inwoners, u vind hier de resten van de oude stadsmuren van de eenmalige hoofdstad van Solsones uit het jaar 400, de stadrechten zijn verleend door de Koning Filippe II en heeft een eigen Bisdom.


La Ribera Salada:

De ravijnen die de rivier heeft uitgesleten, snijden de regio van noord naar west en dit vormt een van de meest unieke landschappen in Catalonië. Aan het begin van de rivier ligt het dorp Odèn—Cambrils, te bereiken via de weg van St.Llorenç naar Organyâ langs de berg Sobirâ. Deze berg is een uitloper van Port del Comte en de bergen van Odèn en Turp. Het centrale gedeelte van la~Ribera Salada boogt langs de lage Solsonès, waar Hontpol en Port del dop de meest aantrekkelijke plaatsjes zijn.
Camping Solsones
Camping Solsones
Camping Solsones
Camping Solsones
Camping Solsones
Camping Solsones
     
 
Camping Solsones
Camping geopend
10-01-16 / 10-12-16

In de winter geopend
Toeristische plaatsen 75
gelegen in bergachtig gebied
In of nabij bossen
Zwemgelegen-heid
Paardrijden
ski- en/of langlauf-mogelijkheden
bergsport / raften / outdoor
Voorzieningen minder validen
Verhuurmoge-
lijkheden

Wasmachine

Restaurant
Winkel
Snackbar
Café / bar
Babyroom


 
 
Copyright © 1998/2015
       
disclaimer
 
CampingGids.com is een directe partner van Frankrijktoplist.nl en de CampingTop100.nl

Er zijn momenteel 4 bezoekers on-line.