camping Toodlermillen

Camping Toodlermillen 3 sterren camping

Beleef een vakantie in volledige harmonie met de natuur

Armand en Sylvia Keiser-Braune

1, Toodlermillen
L-9181 Tadler
Luxemburg

+352 - 8796791
www.camping-toodlermillen.lu
keisera@pt.lu
Luxemburgse beheerders


Toodlermillen is open van: 15 april tot 15 september

Direct naar de website van Camping Toodlermillen

Toodlermillen op Google
Klik icoon voor betekenis

Ligging van Camping Toodlermillen

Toodlermillen, wat in het Luxemburgs "de molen van Tadler" betekent, ligt ten noorden van Luxemburg, in het hart van de Luxemburgse Ardennen en is verstopt tussen de beboste hellingen van het Natuurpark Bovensûre tevens gelegen aan de rivier de Sûre, waar ook in gespeeld mag worden. De gastvrijheid en familiaire sfeer van deze camping bieden u en uw gezin rust en ontspanning. De camping biedt diverse toeristische plaatsen aan de rivier of op een van de kampeerveldjes.

Gelegen in een idyllische vallei van de rivier de Sûre, charmeert camping Toodlermillen iedereen die van de natuur houdt. Het schone, goed onderhouden en milieubewust gevoerde terrein is een ideale plaats voor degenen die de dagelijkse stress achter zich willen laten en rust zoeken. Het schone water van de Sûre, omzoomd door ruime ligweides, nodigt kinderen en volwassenen uit tot onbezorgd badplezier.

Toodlermillen weer
Kijk op Google Maps
Rust maar vooral ruimte
Iedere gast is hier aan het juiste adres of u nu wilt kamperen in een tentje of in een caravan, misschien komt u voor het hooihotel, waar u ook voor kiest de natuurlijke omgeving zorgt ervoor dat u heerlijk kunt ontspannen. De camping beschikt over een ruim opgezette sanitaire ruimte voorzien van alle comfort voor iedereen van jong tot oud. In het sanitaire gebouw kunt u uiteraard ook terecht met uw afwas en uw wasje.

Faciliteiten op de camping
Zelfs de meest verwende toerist kijkt zijn ogen uit op camping Toodlermillen. Aanwezig zijn: een winkel met regionale en biologische producten, een bistro, een gezellige verblijfsruimte en natuurlijk een uiterst modern en comfortabel sanitairgebouw, toegankelijk voor gehandicapten en voorzien van een speciale kinderbadkamer. Met het oog op onze toekomst werkt de camping met zonne-energie en doet ze al het mogelijke om water- en luchtvervuiling te voorkomen.

Campingwinkel
In de receptie in het hoofdgebouw kunt u zich niet alleen inschrijven bij aankomst; hier bevindt zich ook onze campingwinkel waar u terecht kunt voor diverse folders en infomateriaal over kamperen in Luxemburg. Ook zijn hier minicards, wandelkaarten van de omgeving, het actuele animatieprogramma en belangrijke kampeerinfo verkrijgbaar.
Daarnaast kunt u hier uw dagelijkse boodschappen doen, wij verkopen o.a. levensmiddelen, ijsjes, drankjes en campinggas. Met Hemelvaart en Pinksteren en tijdens het hoogseizoen kunt u dagelijks vers brood, maar ook broodjes en koffiekoeken bestellen.

Restaurant
Ons kleine, lieflijk ingerichte restaurant met terras staat voor gemoedelijke gastvrijheid en gezellig samenzijn. Wij, de familie Keiser, doen ons uiterste best u elke dag weer lekkere, met liefde klaargemaakte maaltijden voor te schotelen, bereid met de verste biologische producten uit de regio. Daarnaast hebben we een heerlijk gerecht vers van onze bioboerderij; onze huisgemaakte Highland-hamburger is een absolute aanrader!
Er staat dagelijks een nieuwe dagschotel op het menu, maar ook kunt u snacks en salades à la carte bestellen of frietjes en andere snelle maaltijden afhalen.
Ook aan de vegetarische kampeerder hebben wij gedacht. Ons restaurant is met Hemelvaart en Pinksteren en van begin juli tot half augustus dagelijks geopend.

Gratis wifi voor onze gasten
Wij bieden nu gratis Wifi voor alles gasten aan. Nu kunt u met u Laptop, Tablet Pc of Mobieltelefon enz. onbeperkt internet gebruiken. Het code hiervoor is verkrijgbaar aan de receptie. Ook staat in onse receptie een computer waarop uw tijdens de opningstijden (van de receptie) kunt gratis u emailbox checken of weersberichte afvraagen enz.

De bio-boerderij van Toodlermillen
In onze rustig gelegen vallei bedrijven wij al vele generaties lang naast onze camping een beroepsmatig agrarisch bedrijf. In 1997 zijn wij met ons bedrijf overgestapt op biologische landbouw. Ons veebestand bestaat momenteel uit schotse highland-koeien, runderen en kalveren, ijslandse paarden, kippen, verschillende katten en een hond.
De biologische landbouw is al lang een begrip, maar hoe functioneert zo'n bedrijf? Liefde voor dieren en respect voor de natuur nemen een belangrijke plaats in. Kom de bioboerderij Toodlermillen ontdekken en leer meer over de natuurlijke kringloop bij biologische veeteelt en landbouw!
De camping heeft dus eigen paarden en ons bedrijf functioneert tijdens de openingstijden van de camping als begin- en eindpunt voor een trekking met paarden. Er is daarom gelegenheid voor het maken van ponyritjes voor kinderen tot paardrijtochten voor ervaren ruiters. Daarnaast bieden wij ook een animatieprogramma en organiseren diverse culturele activiteiten.

Heerlijk wandelen
Een mooie wandeling naar de Gloetterberg: Vanaf de camping over de brug rechtsaf omhoog naar Tadler, langs de kerk en de oude school de CR 317 ca. 1,5 km volgen richting Heiderscheid en daarna linksaf het paadje met de driehoek volgen en de heuvel op het bos in. Op het hoogste punt bent u op de Gloetterberg en kunt op zoek gaan naar de bron. Het pad slingert vervolgens door het bos naar de Freindbierg en op een gegeven moment kunt u kiezen. Linksaf dalend via de Bierboesch naar Tadler en terug naar de camping of rechtsaf klimmend over de Roudeweldchen richting Ringel. Op de T-splitsing bij de bankjes scherp links aanhouden (bordje camping) en het pad door het bos volgen, vrij steil naar beneden en u ziet vanzelf de camping liggen.)

www.CampingGids.com maakt het vinden van een camping pas echt leuk.