camping Val d'Or

Camping Val d'Or 4 sterren camping

Ontspannen op een rustige en gezellige familiecamping

Dirkjan en Liesbeth van Berkum

Um Gaertchen 2
L-9747 Enscherange
G.D.-Luxembourg

+352 920691
www.valdor.lu
info@charmecamping.lu
Nederlands beheer


Val d'Or is het gehele jaar geopend

Direct naar de website van Camping Val d'Or

Val d'Or op Google
Klik icoon voor betekenis

Onze gezellige rustige familiecamping ligt in een mooi gedeelte met veel bos in het noorden van Luxemburg, in het hart van de Luxemburgse Ardennen. Vlakbij zijn er twee natuurparken. In de directe omgeving zijn prachtige wandelroutes uitgezet. Meestal zult u daarbij niemand tegenkomen. Wij organiseren begeleide wandelingen waarin we u informeren over wetenswaardigheden van de omgeving. In de zomer kan er heerlijk in de schone stromende 'Clerve' gespeeld worden! Dit riviertje stroomt door het kampeerterrein over een afstand van 300 meter. Wanneer het warm weer is kunnen de kinderen heerlijk spelen in de rivier. Het riviertje is ondiep, maar diep genoeg om met een opblaasbootje over het water te varen. Gegarandeerd speelplezier voor de hele familie!

De fraaie ligging in het midden van de uitgestrekte Luxemburgse Ardennen zorgen samen met de goede sfeer op de camping voor een ontspannen vakantie. Het kampeerterrein is gezellig ingericht door de verdeling in verschillende veldjes en ook meer individuele plaatsen. Er staan bomen die ook voor schaduw kunnen zorgen en langs de paden zijn vele meters heggen aangelegd die zorgen voor meer privacy. Het is leuk om gasten te horen praten over "het park".

Val d'Or weer
Weersverwachting
Enscherange
Weeronline.nl - Meer weer in Enscherangeweeronline.nl Altijd jouw weer
Kijk op Google Maps
Verspreid over het terrein zijn watertappunten, elektriciteitskasten en brandblussers. Er is één centraal sanitair gebouw dat aan veel eisen van de huidige kampeerder voldoet. Totaal zijn er 113 plaatsen. Daarvan zijn er 75 kampeerplaatsen die bij elkaar gelegen zijn aan beide zijden van het fraaie door de camping meanderende riviertje de Clerve. De kampeerplaatsen op de Annexe zijn ruimer maar wel iets verder van het sanitair. De camping omvat 4Ha, waaronder bos en een sportveld vallen. Ook zijn er enkele speeltuintjes en zijn er twee tafeltennistafels aanwezig. Voor buitensportliefhebbers zijn er volop mountainbike mogelijkheden en iets verder weg kunnen kano's gehuurd worden.

In het hoogseizoen kan er elke dinsdagochtend geknutseld worden. Vooral voor de kleine kinderen is dit elke week weer een feest. Voor de oudere jeugd worden diverse mountainbike tochten georganiseerd. De fietstochten starten vanaf de camping en de jongeren kunnen een mooie en soms pittige tocht maken door de heuvelachtige omgeving. Ook kunnen zij kanovaren op korte afstand van de camping.

In de directe omgeving kunnen mooie wandelingen gemaakt worden. In de zomerperiode worden regelmatig mooie wandelingen georganiseerd. Direct vanaf de camping kunt u genieten van de schitterende natuur, waarbij u geïnformeerd wordt over de omgeving. Daarbij kan, als de molenaar beschikbaar is, de oude watermolen die naast de camping staat bezichtigd worden. Maar ook over de ontwikkeling van de bossen komt u meer te weten. Ook rijden we bij voldoende belangstelling over prachtige kronkelende wegen naar een uitkijktoren met een geweldig uitzicht over het afwisselende Luxemburgse landschap.

Onder begeleiding van een gids kan de elektriciteitcentrale in Vianden bezichtigd worden evenals de wereldberoemde fototentoonstelling "The Family of Man" in Clervaux
Stacaravan

Stacaravan Arran | 6 persoons

Dit chalet met 3 slaapkamers ligt bij de autovrije kampeerplaatsen en niet ver van de kantine en een speelplaats.

Er is een woongedeelte met eettafel, zithoek en keuken. Doucheruimte en een apart toilet. 1 slaapkamer met een tweepersoonsbed, 1 slaapkamer met een stapelbed en een slaapkamer met 2 eenpersoons bedden. Een terras (met een overkapping van 5 x 2,5 mtr zodat u van meer leefruimte kunt genieten) met een parkeerplaats voor 1 auto. Roken kunt u buiten het chalet op het gemoedelijke gedeeltelijk overdekte terras.

Stacaravan Am Rosendal | 4-6 persoons

Deze fraai betimmerde stacaravan van particuliere eigenaar die wij verhuren, staat vooraan in de vallei met uitzicht over Enscherange.

Er is een woongedeelte met eettafel, zithoek en keuken. Doucheruimte met toilet. 1 slaapkamer met een tweepersoonsbed en een slaapkamer met een stapelbed, in de woonkamer kan er ook geslapen worden. Deze caravan heeft een verlaagd plafond. Verder is er een terras met fraai uitzicht en een parkeerplaats voor 1 auto. Roken kunt u buiten de stacaravan.

Stacaravan
Trekkershut

Standaard trekkershut

Een trekkershut is een eenvoudig goed geïsoleerd houten chalet voorzien van dubbele ramen en met een oppervlakte van ongeveer 11m2. U vindt er twee stapelbedden met een lengte van 2 meter en 2,20 meter met goede matrassen. Er is plaats voor 4 personen.

Trekkershut Plus
De hut verschilt met de standaard hut doordat hij groter is, ruim 18 m², hij heeft slaapplaatsen voor 5 personen met de mogelijkheid dat er nog twee kinderen op de L-bank liggen.

Vakantiehuis

Beneden is het woongedeelte met eettafel en zithoek, keuken, douche en toilet. Boven de overloop met 2 persoonsbed en slaapkamer met 3 keer een eenpersoonsbed. Terras en parkeerplaats 1 auto. De huisjes zijn in 2012 beneden eigentijds nieuw ingericht!

Vakantiehuis
Appartement

Appartement Am Clerve

Dit is een comfortabel appartement met drie slaapkamers, douche, toilet en een ruim terras met privacy. Het is goed geïsoleerd. Ook buiten het seizoen aangenaam verwarmd. Alles is gelijkvloers. Het bevindt zich in de buurt van de ingang waardoor kinderen lekker in het speeltuintje kunnen spelen. Er is een parkeerplaats bij. Het hele jaar beschikbaar met water. Het woongedeelte is in 2012 eigentijds nieuw ingericht.

Bovenstaande 360˚ foto's gebruiken Flash, dit is op sommige systemen niet mogelijk.

www.CampingGids.com maakt het vinden van een camping pas echt leuk.