camping Aakirkeby

Camping Aakirkeby 3 sterren camping

Gelegen op het prachtige eiland Bornholm

Steen en Lizette Hansen

Haregade 23
3720 Aakrikeby
Denemarken

+(45) 56975551
www.acamp.dk
info@acamp.dk
Deense beheerders


Aakirkeby is open van: 27 april tot 7 september

Direct naar de website van Camping Aakirkeby

Aakirkeby op Google
Klik icoon voor betekenis

Bornholm is een geweldig mooi eiland en ligt centraal in de Oostzee. Het charmante eiland is een beetje het buitenbeentje van Denemarken, het ligt wat verder van Denemarken tussen Zweden en Polen. Langs de kust liggen verschillende leuke dorpjes.

De hoge, steile kustlijn van Bornholm is 105 km lang en er zijn vele mooie witte stranden. Het zand is zo fijn dat het in zandlopers wordt gebruikt. Met een beetje conditie of met een e-bike fiets je zo een rondje Bornholm. Het binnenland van Bornholm is groen en heuvelachtig.

Op ongeveer een kwartier van de boot in Rønne ligt Aakirkeby rustig gelegen op het eiland, alwaar men heerlijk kan wandelen, fietsen of met de auto aantrekkelijke tochten kan maken. De natuur is er erg mooi met bossen, stranden en rotskusten, veel variatie dus en voor elk wat wils.

Aakirkeby weer
Kijk op Google Maps
Het eiland staat bol van de bezienswaardigheden zoals de vele dorpjes en stadjes, vaak idyllisch gelegen aan de kust met kleurrijke huisjes, die een bezoekje meer dan waard zijn. Camping Aakirkeby heeft een centrale ligging en beschikt overmooie grote plaatsen met prima faciliteiten. Er zijn diverse speelmogelijkheden op de camping (trampoline, groot schaakspel en grote blokken om mee te bouwen). Vanaf de camping starten verschillende wandelroutes.

Bornholm is te bereiken met de ferry vanuit het Noord-Duitse Sassnitz. In minder dan 4 uur vaar je naar de haven van Rønne op Bornholm. Met de ferry vanuit Zweden kan ook). De overtocht met de boot vanuit het Zweedse Ystad duurt ca. 80 minuten. Wij bieden pakketreizen, dat is uw verblijf en de tickets voor de ferry, neem contact op voor een passende aanbieding.

Voor kids – is Aakirkeby Camping voor kinderen?
Samen met het gezin, pure gezelligheid en ontspanning.
Aakirkeby Camping geeft je mogelijkheid om echt samen te zijn met je familie en vrienden.
Als je op onze camping verblijft, hopen we dat je zult ervaren hoe leuk het is om samen iets met familie en vrienden te doen op een leuke camping.

We zijn geen grote camping met speelparadijs, entertainment of zwembad. Wij zijn een kleine en veilige camping waar je een groot schaakspel, minigolf en een kleine speeltuin vindt. Je kunt ook je papa en mama helpen met koken in onze grote keuken, een spelletje spelen in de gemeenschappelijke ruimte of een lekker ijsje eten op het terras.

Je kunt samen met je familie mooie wandelingen in de omgeving maken . Op slechts 5 minuten van de camping vindt je dinosaurussen en misschien kun je de kikkers horen. Of zoek uit wat de ijstijd hier verborgen heeft. Maar daarvoor moet je eerst door een landschap lopen waar je op grote stenen en kleinere rotsblokken kunt klimmen en misschien ontmoet je een koe op je weg, voordat je de geheimen van de ijstijd vindt.

Op uw fiets
Een fietstocht maken kan vervelend zijn als het heel hard regent. Maar bij lichte regen zult u de meest heerlijke geuren ontdekken. En op het moment dat de zon door de wolken breekt en de vogels beginnen te zingen, dan wordt het zeker een prachtige vakantiedag om op Bornholm te fietsen.

Het thema fietsen is een wezenlijk onderdeel van Aakirkeby Camping. We hebben het fiets-thema gekozen omdat we geloven dat deze camping een uitstekend vertrekpunt is voor uw fietstocht. Door op een centrale plek te verblijven heeft u de mogelijkheid om per dag te kiezen of u voor een heuvelachtige fietstocht gaat of voor route door een vlakker landschap.

U vindt op onze camping de beste faciliteiten voor fietsers. Wij beschikken onder andere over een wasmachine, een droger, een droogkast, fietsgereedschap, een grote keuken met potten en pannen, de mogelijkheid om binnen of buiten te eten, verhuur van barbecues, en een campingwinkel vol met dagelijkse benodigdheden, informatie en suggesties voor bezienswaardigheden.

Om met uw eigen tent en kinderen op vakantie te zijn kan soms verrassend zwaar zijn. Een goed advies van één van onze gasten op fietsvakantie is om "soms meer dan één nacht op een plek te blijven en de vakantie te starten in de iets vlakkere delen van Bornholm".

En heeft u geen fiets bij u, dan kunt u een fiets of e-bike ook bij ons huren.

Blokhut

Blokhut (4-5 persoons)

Onze blokhutten van 15m² zijn uitgerust met 1 stapelbed en 1 slaapbank of een dubbel stapelbed en bijbehorende dekbedden en kussens. In de hut vindt u ook een eettafel met stoelen, kookfaciliteiten, een koelkast, een waterkoker en divers keukengerei. De hut heeft een half overdekt terras van 8m² en tuinmeubelen.

U hoeft alleen uw beddengoed en handdoeken mee te nemen.

Kleine blokhut (4 persoons)

De kleinere hutten van 10m² zijn geïsoleerd en geschikt voor 4 personen. Het terras van 5m2 is overdekt omheind, dus hier is echt heerlijk beschut zitten in de prachtige lente. De hutten zijn uitgerust met 2 stapelbedden met dekbedden en kussens. Kookgelegenheid, waterkoker, ander keukengerei, serviesgoed en koelkast zijn aanwezig.

U hoeft alleen uw beddengoed en handdoeken mee te nemen.

Blokhut
Tent

Tent (Max. 6 persoons)

Op de camping bevindt de tent zich dicht bij de speeltuin, toiletten en de keuken. De tent is uitstekend voor stellen en gezinnen met kinderen. De tent, die op een houten vlonder is geplaatst heeft 3 slaapcabines, een leefruimte in het midden, 1 overdekte luifel, enkele serviesgoed,(mes, vork, borden, kopjes, glazen), een kleine tuintafel met 2 stoelen en een picknicktafel.

U moet uw eigen kampeeruitrusting meenemen (zoals luchtbed/matras, slaapzak, verlichting, etc.)


www.CampingGids.com maakt het vinden van een camping pas echt leuk.