camping Menina

Camping Menina 3 sterren camping
Camping Menina ligt centraal in Slovenië

Katja en Jurij Kolenc

Varpolje 105
3332 Recica ob Savinji
Slovenië

00386 51 21 93 93
www.campingmenina.com
info@campingmenina.com
Sloveense beheerder

Menina is open van 10 april tot 31 oktober

Direct naar de website van Camping Menina

Menina op Google
Klik icoon voor betekenis

Slovenië heeft een rijke en lange geschiedenis wat duidelijk laat zien dat Slovenen een sterk en trots volk zijn. We zijn in staat geweest onze taal en nationaal erfgoed door de geschiedenis de behouden. Op 1 mei 2004 werd Slovenië volledig lid van de EU en op 1 januari 2007 werd de euro ingevoerd als nationaal betaalmiddel. Als u ons nog niet bezocht heeft kan ik u garanderen dat u positief verrast zult zijn als u naar ons mooie land komt. Hoe lieflijk ons land is bewijst wel het woord love dat in de naam verborgen is: sLOVEnië!

Camping en bungalowpark Menina is een erg leuke camping op de oever van de Alpen rivier de Savinja. Het is de juiste plek voor families, mensen die van een rustige vakantie houden, natuurliefhebbers en iedereen die zijn tijd actief wil doorbrengen met bijvoorbeeld: wandelen en klimmen, kayakken, canyoning, paragliden (lessen mogelijk) of mountain biken.U kunt een massage nemen, genieten van lekker eten en goede wijn, zwemmen in het kleine meertje op de camping of in de rivier, vissen in een heldere Alpen rivier, paddestoelen zoeken, leren hoe u Sloveense gerechten kookt...

Menina weer
Kijk op Google Maps
Camping Menina ligt centraal in Slovenië, wat het makkelijk maakt om andere delen van het land te ontdekken. De camping is in het Hogere Savinja dal, vlakbij de plaats Mozirje (5 km). Het dal is 35 km lang, genoemd naar de Savinja rivier, waarvan de bron in het Logarska dal is, namelijk de waterval Rinka, wat een van de hoogste van Slovenië is. In de plaats Nazarje komt de Dreta samen met de Savinja, dus er zijn 2 rivieren in het dal waardoor het wijds en open is en lange, zonnige dagen kent. Een ring van bergen (deel van de Alpen) omringt het dal met mooie toppen van 1000 tot 2500 m. Deze geven u een fantastische mogelijkheid om een of meerder dagen te gaan wandelen of klimmen, met eventuele overnachting in berghutten. Vanaf de camping ziet u en kunt u wandelen naar het leuke skigebied Golte (1500 m.), wat ook in de zomer prachtig is om te bezoeken. Het is tevens toegankelijk per gondel. Een bloementuin genaamd Mozirski Gaj is dichtbij.

Net als in de rivier kunt u zwemmen in ons meertje (50mx70m) in het midden van de camping. Op de camping is ook een groot terras met restaurant (forel, grill, goulash, ijsjes, lokale specialiteiten….). Naast de camping is een nieuw openlucht sportcomplex met beachvolleybal, basketbal, voetbalveld en speelterrein voor kinderen. Dichtbij de camping is een hondentrainingsveld (huisdieren zijn welkom op de camping). Op de camping zijn speciale plekken ( 150-300 m2) om een kampvuur te maken. We bieden ook oppasservice aan en een TV kamer. 's Ochtends kunt u mee joggen of meedoen aan aerobics. Er is een massagesalon op de camping, waar u een goede massage kunt krijgen. Natuurlijk hebben we mooie en schone douches en toiletten.

En het beste zijn we in de organisatie en hulp bij alles wat u wenst. We kunnen busexcursies door Slovenië organiseren, wandeltochten in de bergen, diverse evenementen voor een dag of avond.

Als u naar Menina komt geven we u alle informatie over Slovenië, het Savinjadal, een kaart om uitstapjes te plannen in Slovenië en het dal, een overzicht van alle sportactiviteiten, informatie over restaurants in het dal (een van de beste is www.raduha.com) en een agenda met de lokale feesten! En nog veel meer....
Bear Lodge

Bear Lodge (? persoons)

Met vrienden uit Alplog bouwden we onze unieke houten lodge hut. De 'dakpannen' zijn gemaakt van hout en het hele dak dient als een terras, inclusief jacuzzi en ligstoelen. Onze vriend Brglez maakte de houten beer sculpturen en bouwde deze binnen en buiten, daarna gaf hij deze houten lodges de toepasselijke naam "Bear Lodge".

Wij nodigen u uit voor een natuurlijke en bijzondere ervaring met een hoog glamour factor op onze mooie camping in het groene Slovenië.

Trekkershut (4 persoons)

De hutten zijn gemaakt van hout en zijn van het formaat 4m x 6m. Binnen is het een comfortabel verblijf voor 4 personen maar ook voor gezinnen met 2 volwassenen en 2 kinderen. De trekkershutten hebben 4 bedden, een plaats voor kleding, ingerichte keuken met water, een koelkast en een terras met ligstoelen. De hutten hebben volledig uitgeruste toiletruimtes. Dit soort hutten zijn goed bekend in Scandinavië / Denenmarken als "Hutte" ze zijn zeer comfortabel voor famillies met twee kinderen. Kinderen hebben hun eigen kamer in de hut.

Trekkershut
Blokhut

Blokhut (6 persoons)

Al het hout dat werd gebruikt voor de blokhutten is afkomstig uit de omliggende bossen. De blokhutten zijn ook geschikt voor de winterperiode. In de omgeving is een leuke skicentrum: Golte.

De blokhutten zijn er in 2 maten. 2 hebben 6 bedden en 1 heeft 10 bedden. De grote is geschikt voor maximaal 2 families. De blokhutten zijn volledig uitgerust; 3 kamers, keuken, toiletten, terras, verwarming, ligstoelen en handdoeken. U bent van harte welkom om een leuke vakantie door te brengen in een van de gezellige blokhutten.

Caravan (4 persoons)

Op camping Menina verhuren wij ook een toercaravans.

Knaus-Azur, 8 meter lang en bouwjaar 2006. Deze caravan heeft 4 komfortabele bedden, een mooie keuken met grote koelkast, terras, stoelen en een zonnebed.

Caravan
Hostel

Hostel

Op camping Menina verhuren wij ook herbergkamers, de herberg is vooral voor grote groepen geschikt maar het is ook mogelijk om kamers individueel te huren. Er zijn 6 kamers, allen met 2 bedden + een extra bed. De herberg heeft een gemeenschappelijke keuken. U kunt ook uw ontbijt en avondeten in het restaurant bestellen. Natuurlijk zijn er schone toiletten beschikbaar.


www.CampingGids.com maakt het vinden van een camping pas echt leuk.